Intresse för bygg och teknik

Mitt intresse för bygg och teknik har funnits sedan jag var barn. Min pappa var rörmokare och jag fick ofta följa med honom på hans jobb när jag var liten. Han arbetade tillsammans med byggarbetare och var med och fixade alla möjliga rör som behövdes för de nya bostäderna. Jag fick ganska snabbt lära mig hur man gjorde och vilka rör som skulle användas till vad. Även hur byggarbetarna jobbade och diskuterade om olika lösningar för projekten.

Nu i vuxen ålder är jag väldigt tacksam för att ha fått den grunden från min far. Det har gjort att jag kan göra väldigt mycket själv där hemma, veta direkt vilka typer av rör jag ska använda mig av, vilka material som behövs under en renovering – hur jag ska planera och tänka rent budgetmässigt. Nu råkar det även vara så att jag arbetar inom industrin och sitter dagar i ända och diskuterar stålrörsystem och vilken typ vi ska använda oss av. Idag finns det så otroligt många olika varianter, allt från galvade rör till tunnväggiga rör, högtrycksrör, kolstålsrör– you name it.

 

Mest imponerad av alla är dock tunnväggiga rör som lyckas hålla sådant tryck trots att de är så tunna och lätta. Det förenklar väldigt mycket i våra projekt och är även väldigt effektivt för byggarbetarna som måste släpa på dessa rör.

 

Mina vänner har alltid sagt att jag är konstig som har ett så stort intresse för dessa saker, men jag tycker att det är viktigt att ha passion för det man gör. Annars skulle jag aldrig orka gå till jobbet varje dag. Och har man växt upp med en hårt arbetande pappa som lärt en allt man kan är det inte så konstigt att man hamnar på samma väg.

Save